Când trebuie să înlocuiești anvelopele de iarnă?

Când trebuie să înlocuiești anvelopele de iarnă?

Când anvelopele de iarnă au performanțe optime, pot îndepărta noroiul și zăpada, pot prinde gheața, frâna și pot ține viraje pe drumuri alunecoase. Cu toate acestea, atunci când adâncimea benzii de rulare a anvelopelor dvs. de iarnă se uzează de-a lungul anotimpurilor, performanța acestora scade.

Verificarea adâncimii benzii de rulare a anvelopelor este cea mai bună modalitate de a afla dacă anvelopele de iarnă trebuie înlocuite.

Aici ne uităm la modul în care uzura anvelopelor poate afecta performanța și manevrarea în siguranță, de ce anvelopele de iarnă sunt mai bune decât anvelopele pentru toate anotimpurile în condiții de iarnă și cum să verificați adâncimea benzii de rulare folosind ceva găsit în portofel.


De unde știi când anvelopele tale de iarnă sunt uzate?

Cu cât banda de rulare este mai uzată, cu atât marginile sale sunt mai mici. Pentru performanțe fiabile de frânare și viraj pe zăpadă și gheață, trebuie să înlocuiți anvelopele de iarnă când sunt pe jumătate uzate.

Potrivit producătorilor de anvelope și chiar și a legii din majoritatea provinciilor, anvelopele dvs. ar trebui înlocuite atunci când adâncimea benzii de rulare ajunge la 4 mm în timpul iernii. Dacă adâncimea benzii de rulare se uzează la aceste niveluri, anvelopele sunt considerate un pericol pentru siguranță.


Cum functioneaza anvelopele all-seasons?

Spre deosebire de anvelopele all-season, cele mai bune anvelope de iarnă prezintă un model agresiv al benzii de rulare conceput pentru a muşca zăpada şi a îndepărta nămolul.

În plus, cauciucul din anvelopele de iarnă este conceput pentru a rămâne moale la temperaturi scăzute, permițând o aderență sigură atunci când vremea ajunge la 7°C și mai jos.


Cum verificați adâncimea benzii de rulare a anvelopelor tale?

1. Cu o moneda de 5 bani.

Introduceți moneda între blocurile de rulare. Dacă banda de rulare ajunge până la prima linie sub inscriptia "Bani" de pe moneda inseamna ca anvelopele sunt uzate și trebuie înlocuite.


2. Cu indicatorii de uzură a benzii de rulare a anvelopelor

Anvelopele dvs. pot avea, de asemenea, indicatori de uzură a benzii de rulare încorporați. Sunt bare mici înălțate - de obicei șase pe fiecare anvelopă - de-a lungul canelurilor pentru anvelope, care marchează adâncimea minimă permisă a benzii de rulare. Dacă aceste indicatoare sunt uzate, înlocuiți-vă imediat anvelopele.


3. Utilizand un indicator de adancime.

Indicatoarele pentru adâncimea benzii de rulare a anvelopelor sunt o modalitate rapidă și ușoară de a ști cu siguranță dacă anvelopele sunt sigure sau dacă trebuie înlocuite. Acestea sunt disponibile la majoritatea benzinăriilor dar si la magazinele de piese auto.

Aceste se folosesc astfel:

  • Găsiți cea mai mică canelură a benzii de rulare și introduceți știftul indicatorului până când baza este la același nivel cu anvelopa.
  • Citiți scara. Dacă ai un număr între 5 si 10 mm inseamna ca anvelope inca mai poate fi utilizata, daca indica mai putin, este bine sa le inlocuiti cu unele noi.